1. Во чашата на нутрибулет ги ставаме излупеното јаболко, киви, портокал, лимон и маџун. Додаваме вода и соединуваме.
2. Добиената течност ја процедувам најчесто низ цедалка, па сервираме во 2 чаши.
Денот може да започне со оваа убавина.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани