Вкусни, малку поинакви палачинки. Сервирани во прекрасна чинија, подарок од другарка ми Тинка. Фала Тине на убавиот подарок.

Прво во еден сад се соединуваат млекото, јајцата, се додава стопениот путер, мелениот рогач , брашното.
Убаво со миксер се соединуваат состојките.
Во зависност од густината на смесата по потреба се додава кисела вода.
Се пржат палачинки на вообичаен начин.
Сега во сад се ставаат млекото, маџунот и густинот. По вкус може да се додаде уште една лажица маџун. Се варат на тивок оган до згуснување, а пред крај се додава и мелениот рогач.
Додека е топло се става и чоколадото да се растопи се додава циметот.
Нека подизлади и се додава изматената слатка павлака.
Се филуваат испржените палачинки со кремот и се дегустираат.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани