1. Сите состојки се замешува и тестото се става во топло место за да стаса. Стасаното тесто повторно се замесува и пак се чека да стаса.
2. Со подебел конец натопен во масло го завиткуваме тестото да добие форма на тиква, потоа го ставаме во тавче покриено со фолија и чекаме повторно да се крене.
3. Лебот се пече во загреана рерна на 200 степени околу 30-40 минути.

Завиткувајки го лебот внимавајте да не го затегате конецот.
Лебот се покрива со фолија кога ќе почне да ја сменува бојата да не изгори.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани