Подготовка:

1. Се просејува брашното и се замесува убаво поцврсто тесто од дадените состојки,за да може да се обликува. Се сука со сукало тестото и се вадат фигури стапалчиња.
2. Се печат во загреана рерна од 200 С-15мин. Се оладуваат колачињата и се глазираат по желба.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани