Сочна торта со тиква
Најправо ги ставаме урмите во врела вода додека да омекнат. Откако ќе ги исцедиме, ги ставаме во блендер. Потоа ги додаваме исто медот, путерот, преходно растопеното чоколадо, јајцето и пирето од тиква (тиквата јас малку ја сварив да омекни претходно ). Ја блендираме убаво смесата.
Потоа во поголем сад го ставаме брашното, содата, ванилиниот шеќер, циметот и секако смесата изблендирана. Мешаме се заедно и вака добиената смеса ја ставаме во правоаголно тепсиче, не многу големо. Печеме во загреана рерна на 200 степени околу 30 минути.
Откако ќе подолади декорираме по желба.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови