Време им е!
Во ладна вода се раствораат наведените состојки за солилото со мешање.
Пиперчињата кои претходно се убаво измиени, потсечени во рачките и убаво наредени во тегли, се полеваат со готовото солило.
Толку!

Пиперчињата се околу 4 кг., а може и повеќе, зависно од тоа како се наредени во теглите и од самата нивна големина.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани