Киселата павлака, боровинките и половина од кондензираното млеко ги блендираме.
Ги соединуваме шеќерот во прав, слатката павлака, блендираните боровинки, остатокот од кондензираното млеко, како и кората од лимон и матиме со миксер.
Кога ќе ни се волуменизира смесата, ја истураме во сад и ја одложуваме во замрзнувач.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани