Розен торта со двобоен фил
За разлика од стандардната розен, во оваа преовладува вкусот на лешникот. Малку е поводест филот, па ја има и таа разлика што ги омекнува корите. Треба големо трпение убаво да се здрви за да има добар пресек, но и да избрзате вкусот е во секој случај неодолив.
Од млекото, прашокот за пудинг, шеќерот и на крај аромата ванила сварете пудинг. Тргнете го од рингла и вмешајте го путерот, па потоа смесата поделете ја на 2 дела.
Во едниот додадете го белото, а во другиот црното чоколадо. Потоа, во белиот дел додадете ги мелените лешници, а во црниот кексот.
Веднаш филовајте ги корите наизменично со белиот и црниот фил. Филованите кори прво нежно со рака убаво потиснете ги. Оставете неколку часа во ладна просторија да се стегнат. Потоа ставете некој лесен предмет врз нив (на пример даска), но внимавајте на тежината да не го избие филот од страните.
Кога добро ќе се стегни, измешајте ги сите состојки за глазура во огноотпорен сад на оган и со глазурата прелијте одозгора.
Лиценца: Сите права се задржани
Inace orginalnite doagaat od srbija, najdobri se vakumiranite.
cenata im e okolu 120-150 denari
i ovaa ubava Klara:)
Za povtorno pravenje, ke se nadovrzam i na komentarite za korite. Ke si cekam sto vika Lile original srpski vakumirani kori, kako ovie
bidejki vo sekoj pogled se poubavi. No, ni tie, vitkanite od nase, kumanovsko proizvodstvo ne se losi koga se nema vakvi, samo sto ke treba malku poveke trud so filovanjeto za da dojdat site reda isti, pa otkako ke omeknat, ke si se ispravat sami.
Jas od kultura poracav edno pakovanje, ama dobiv 2.
Puknav od radost.
I jas gi preferiram srpskive, vakumiranive, ama ako nema drugi bolje ista nego nista.Od kaj nas se uste ne sum kupila, ne mozam da tvrdam za kvalitetot, ama srpskive se zakon
pozzz
Теофанија, благодарам, поздравче! :)