23
апр
2012
Раванија
Со миксер ги матиме јајцата со шеќерот. Потоа ги додаваме гризот, брашното и пецивото. Матиме додека смесата да се соедини. Сипуваме во тавче и ставаме во релна да се пече. Откако ќе се испече го оставаме тестото убаво да се излади. Во тенџерче на оган ги ставаме шеќерот, водата и ванилата да зоврие. Кога шербетот ќе биде готов го сипуваме врз претходно изладеното тесто.Ви препорачуваме во подготовката на овој рецепт да употребите Делимано Ростер ; Касерола
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Ама, нешто ме буни овдека во рецептот...
Ај сликата мала, можи од мобилен да речиме е сликана, ама како успеа зелен текст да напишиш-е тоа не ми е јасно ама ич :)
dafa, супер е рецептот, само следниот пат кога ќе внесуваш рецепт за да не биде вака со цели зелени состојките направи вака:
кликни ДОДАДИ ГРУПА, пиши Тесто
под него почни да си ги внесуваш состојките за тестото со ДОДАДИ СОСТОЈКА, не со додади група. не мора пред секоја состојка да пишува тесто, бидејки сме го пишале веќе како посебен дел :)
потоа, кога ќе завршиш со состојките за тесто, кликни пак ДОДАДИ ГРУПА и пиши ШЕРБЕТ, крем или сл.
потоа под тоа само внесувај ги состојките за шербетот или кремот :)
Da ne bidam pogresno razbrana slucajno primetiv nemam nisto protiv receptot naprotiv super si e ,da recam tradicionalen recept ama mozebi ke se navredat tie sto imaat objaveno recepti vcera na 24 april.
Во секој случај, и да бил објавен на 23, во изборот може да влезат рецепти од неколку од претходните денови ако сметаме дека според интересот (бројот на прегледи) треба да бидат одбрани за Рецепт на денот.
Се надеваме дека ќе се согласите со нас :)
Ovoj recept si e super i zasluzeno si dobi titula recept na denot :))))))
Cestotli uste ednas za dafa :*
Mojata ravanija sto se parvi sekoja godina za procka, so toa sto kaj nas se vika Armk:))
Pobrzajte so steganjeto na vrvcite:)))
nemam kasnato