1. Секоја рибанка, кришка се премачкува со маргарин од едната страна
2. Се става на 4 од рибанките по 2 круга шунка, 1 парче кашкавал и едно парче (подолгнавесто сечено) чајна колбасица
3. Се затвараат сендвичиве со четирите рибанки кои се само премачкани со маргарин
4. Се топат сендвичите во матено јајце, па се валкаат во презла и се пржат во врел зејтин колку да се заруменат

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани