16
дек
2015
Праз со компир
- Излупете ги компирите, празот и морковот и исечете во форма како ќе одберете вие.
- Пожелно е да садот во кој ќе го спремите да е со капак. Ставете ги компирите, празот, морковот, осолете и зачинете на вкус. Додадете го и исеченото димено месо, залејте со водата и маслото, поклопете - ставете во рерна да се печи. При самиот крај извадете, додадете го кашкавалот и вратете во рерна да се стопи кашкавалот и малку заедно да се потпечи.
Овде само ќе напоменам
- Пожелно е да празот, компирот и морковот бидат сечени на поголеми парчиња
- Да внимавате при осолувањето бидејки и месото и кашкавалот се солени, да не го пресолите.
Лиценца: Сите права се задржани