28
апр
2014
Полнети тиквички
Најпрво го дробиме кромидот на ситно, а морковот го ренадаме.
Потоа на малку зејтин се пржи да зарумени се додава месото и оризот се крчка десетина минути. Се додава црвениот пипер и се зачинува и се трга на страна.
Тиквичките се лупат и се сечат на 2 или 3 дела во зависност од глемината. Се вади мекиот дел од средината и се редат во тенџере, потоа се полнат со филот и се налева вода да се покријат и се додава малку зејтин во водата. Се ставаат во рерна на тивко да крчкаат. Се сервира со кисело млеко.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
jas spremam i sos taka idat posocni za jadewe
http://moirecepti.mk/post/%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8/