Подготовка:

1. Прво на измиените домати им го отстрануваме делот кај дршката, односно рамно го сечиме.
Со помош на алатка или лажиче им ја отстрануваме срцевината.
2. На чиста кујнска крпа ги редиме со пресечениот дел надолу, односно да се исцеди вишокот на течност што ја содржат доматите.
3. Во еден сад ги соединуваме урдата, маслото, солта, биберот, сусамот и киселата павлака.
Со оваа смеса убаво го полниме секој домат.
4. Во еден мал сад ставаме црн ким и секое доматче по малку го декорираме со него. Завршуваме со ливчиња магдонос.
Ги сервираме доматите во друштво со неколку вида убаво сирење, кашкавал и секако добар аперитив. 

* Овој рецепт е дел од изгубените рецепти.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани