24
ное
2021
Полнета тиква со овошје, орев и ориз
Подготовка:
1. Сварете го оризот „ал денте“ и исцедете го.
2. Отсечете ја рачката од тиквата и исчистете ја во внатрешноста. Мал дел отсечете кај е потребно да се формира соодветен отвор за полнење.
3. Исечкајте го јаболкото, а оревите ситно искршете ги.
4. Се зедно измешајте во еден сад и наполнете ја тиквата.
5. Завиткајте ја во фолија и печете ја на 200С. Готова е кога во неа лесно се забодува вилушка или дрвено стапче. Јас најгоре ставив и една излупена мандарина за да му држи сочност. 10на минути пред крај извадете ја од фолијата.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
особена арома се ширеше од убавинава :)