Се' се меси заедно и се остава да поседи околу 3 часа за да прими. Сол, мешан сув зачин и бибер се додаваат по желба и вкус. Се пржи на загреано масло или на скара.
Лесни и брзи за правење, а сланината дава посебен вкус...