1. Оревите, шеќерот и коњакот ги мешаме заедно да добиеме компактна смеса. Од смесата правиме мали топчиња.
2. Чоколадото го топиме на пареа. Во хартиени корпина за слатки ставаме по 1 лажиче од стопеното чоколадо, потоа по едно топче кое малку го притискаме во корпето. Корпето го дополнуваме со чоколадо.
Од оваа количина излегуваат 20 парчиња слатки.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани