Стекот се сечи на тенки ленти и се прелева со маринадата. Пожелно е да се остави подолго од 3 часа (јас лично го оставив да преноќи). Лентите стек се прпелкаат во мешавина од лебни трошки и сусам. Се редат на хартија за печење и се попрскуваат со масло.
Морковите и компирите се лупат и се сечат на поголеми парчина. Одделно, се зачинуваат, се прелеваат со маслиново масло и се печат на хартија.

Ви препорачуваме овој рецепт да го подготвите со Ростер

Ростер

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани