Пилешки прсти во релна
Состојки
- 1 кг. стек
- Маринада
- 1 павлака
- 2 лажици мајонез
- 1 лажичка сенф
- 1/2 лажичка црвена пипер
- малку оригано
- мешан зачин
- црн бибер
- лебни трошки
- Додаток
- сол и црн бибер
- маслиново масло
Подготовка
Стекот се сечи на тенки ленти и се прелева со маринадата. Пожелно е да се остави подолго од 3 часа (јас лично го оставив да преноќи). Лентите стек се прпелкаат во мешавина од лебни трошки и сусам. Се редат на хартија за печење и се попрскуваат со масло.
Морковите и компирите се лупат и се сечат на поголеми парчина. Одделно, се зачинуваат, се прелеваат со маслиново масло и се печат на хартија.
Ви препорачуваме овој рецепт да го подготвите со Ростер