![Пилешка салата со цвекло](https://moirecepti.mk/content/uploads/2014/06/DSCN6410-c3c16a-800x600.jpg)
Пилешка салата со цвекло
Мене омилена. Мислам дека ќе имам истомисленици. Црвенкастата боја која ја добива од цвеклото, ја прави сама по себе декоративна.
Пилешкото месо (можи стек, а можи и копани, со копани мене ми е поубава) убаво се вари со сол. По желба можи да се додади и коцка за пилешки бујон. Оладеното месото се сецка на ситни коцки или се кини на конци.
Исто и саламата и кашкавалот ситно се сецкаат на коцки, а цвеклото се ренда.
Сите состојки се ставаат во еден подлабок сад, се додава мајонезот и црната пипер, се убаво се промешува-изедначува.Се остава во ладилник најмалку 2 часа, да се соединат вкусовите и се сервира по желба.
Лиценца: Сите права се задржани