1.Пиперките се потпекуваат, ама не многу, да не поцрнат, се ставаат во најлон кеса.
2. Лукот се чисти, се сецка, магоносот се сецка и се измешува со лукот и солта.
3. Во загреани тегли се реди неколку пиперки, 1 лажица од смесата со лук, сол и магдонос по малку масло и оцет и се притиска со толчник, се повторува се додека не се наполнат теглите. Се завршува со масло.
4. Веднаш се затвораат теглите, се завиткуваат и се остават да се изладат.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани