Путер панцероти
Во брашното се зафаќа квасецот, со 1 лажице шеќер и малку топла вода. Кога ќе надојди се додаваат сите состојки горе наведени и се замесува средно меко тесто.
По потреба за замесување се додава топла вода, зависно од брашното, некое повеќе пие течност.
Се остава да дуплира волумен, па на набрашнета подлога се отвора кора со дебелина од 0,5 цм. Со сакана големина се сечат кружни форми. На едната половина се става од филот и се обликова. Мене ми излегоа 20.
Се редат во плех на хартија.
Се киснат 20 мин..
Пред печење се премачкуваат со малку млака водичка.
Се печат на 200 степени 20 мин., во загреана рерна.
После печење се премачкуваат со путер.
На здравје!
Лиценца: Сите права се задржани