Отворена пита со сланина и јајца
1.Во длабок сад ставете ги сите состојки за тесто и од нив замесете многу меко тесто
2. Оставете го да стаса
3. Откако ќе стаса промешајте го и оставете го да стаса уште еднаш
4. Поделете го тестото на 2 дела и од секое направете топче и оставете ги да отстојат 10-15 минути
5. Од секое топче со раце развлечете долгнавеста кора, така што краевите да бидат подебели, а средината потенка(слично како пастрамајлија)
6. Нанесете од сланината и јајцата(сосема малку разматени)
7. Печете на 200 степени додека убаво поруменат.
8. Краевите на испечената пита премачкајте ги со малку сланина или маргарин и замотајте ги убаво во алуминиумска фолија за да омекнат.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Klara imam uste edna vakva neupotrebena mozam da ti ja poklonam:)