Прво на сува тава ги тостираме семките од тиква на Натура и бадемите. Ги оставаме да
се оладат.
Пилешкиот стек го динстаме со сол и зејтин, на тивок оган. Кога е готов трeба да се
олади.
Марулата и руколата се мијат и се поставуваат на дното на чинијата. Врз нив се става
сечениот стек и тостираните бадеми и семки од тиква.
Преливот за салата се прави во мала тегличка. Се ставаат сите состојки за преливот и
убаво се меша. Преливот се става врз салатата и салатата е готова за служење