Ова е повеќе идеја отколку рецепт ама се надевам дека ќе ви се допадне.

Во чаша ставаме јогурт и доставаме сок на растворање по желба или пак обратно во чаша ставаме сок на растворање, па го доставаме јогуртот. Промешуваме и добиваме овошен јогурт.
Можете да додадете и парчиња овошје по желба. Можете да користите и цврст јогурт.
Количеството на сирупот што го ставаме ќе зависи од неговата блажина и од тоа колку сакатате вие да ви биде благ.
Најголем обожавател кај нас на овошен јогурт е мојот најмал син Теодор.
Овој овошен јогурт е со сируп од боровинки

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани