Се замесува хомогено тесто од сите состојки кои се дадени за тестото. Се завиткува во фолија прозирна и се остава да одмори во фрижидер.Се вадат фигури новогодишни. Се печи на 180С-15мин.
Се ладат и потоа со белата глазура која ја мешав во разни бои ги украсував колачињата. Некои ги ставив на новогодишната торта како украси ,а повекето колачи подарија насмевки на дечињата.
Колачињата беа направени со љубов и подарени од љубов кон децата.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани