1. Од сите состојки замесете тесто, оставете го 30 минути покриено на собна температура да се одмори.

2. Пренесете го тестото на работната маса, ставете малку брашно, поделете го на 6 еднакви делови, кои ќе ги развлечите со големината на мала чинија, премачкајте ги со масло од двете страни и пржете во тава- по 1-2 минути на среден оган од двете страни.

Одлични се за подготовка на сендвичи

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани