Како што напоменав ми остана карамел од претходните колачиња, па да го искористиме =) Додадов уште половина лажичка сол на количината што ми остана.

1. Чоколадото ратопете го на пареа со маслото. Кога е стопено додадете ја солта и каен-от (или чилито), промешајте и спремно е. Чоколадирајте ги калапите 3 пати.

2. Наполнете ги со карамелот, затворете со чоколадо и во фрижидер да се стегнат.
И толку =)

Пријатен апетит =)

* Од оваа доза ми излегоа 45 мини пралини
* Карамелот е лесен за подготовка, веќе објаснет во претходниот рецепт.
* Користете млеко за карамелот, место слатка павлака, се добива полесен карамел и поинтензивен вкус на карамел отколку кога е со слатка павлака.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани