1. Сите состојки за дресингот се ставаат во сад, се мешаат. Се одложува во фрижидер и ладен се залива врз салатата пред самото изнесување на салатата.
2. Се сецка зелка, морков, марула, краставици - се мешаат и пред самото изнесување на масата се залива со дресингот. Често пати мешам бела и црвена зелка, кромид, краставица, морков, марула. родоква... па сето ова залиено со дресинг. Одлична слатичка.
Овој дресинг може да послужи за залевање и на други салати.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани