Имам објавено рецепт од крофнички, но еве уште еден кои се многу меки ,вкусни ,шупливи за полнење со крем,мармалад .... и со бел прстен околу нив.
1. Се става квасецот со 1 лажиче шеќер, малку млеко и 1 лажица брашно да стасува.
2. Се става во друг сад маргаринот, јајцата и се матат да се изедначи смесата. Потоа се додава топлото млеко, стасаниот квасец и брашното и се замесува меко тесто. Се остава да одмори 1 саат и пол.
3. Се размесува тестото и се сука кора со дебелина од 1 см и се сечи со чаша кругови. Се остава да одморат 40 мин.
4. Се пржат на загреано масло.
5. Се полнат со крем (јас ги полнев со мармалад од кајсии и еурокрем)...убави се и празни.
6. Се балкаат во шеќер во прав измешан со ванила. На здравје!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани