![Каша со пилешки крилца](https://moirecepti.mk/content/uploads/2013/07/-%d1%81%d0%be-%d0%bf%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%bb%d1%86%d0%b0-2f7705-800x506.jpg)
14
јул
2013
Каша со пилешки крилца
Во длабок сад ги ставаме пилешките крилца и ги покриваме со вода. Додаваме сол и оставаме да се сварат.
Кога крилцата се варени ги тргаме од огнот и на загреана плотна ја ставаме тава со масло.
Кога маслото е загреано, го додаваме брашното да се пржи и да порумени.
Кога е така подготвено, полека додаваме вода и мешаме да не се згрутчи.
(Јас ја додадов водата во која се вареа крилцата )
Зачинуваме.
Оставаме да повари околу 10 минути .
Додаваме лукче сецкано.
Наросуваме бибер и сецкан магдонос.
Кашата е спремна за јадење.
На здравје
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови