4
апр
2021
Карамел пиво сируп
1. Растопете го шеќерот на тивко. Пазете да не ви загори, зашто бојата лаже. Тој и онака е кафеав, па бидете претпазливи при топењето. Штом се распушти убаво, додајте му го пивото. Ќе направи голема пена, полека мешајте и оставете да се вари на тивко.
2. Течноста треба некаде да се преполови, самото ќе ви покаже со лажичката ќе проверите. Треба да достигне густина како на мед. Тргнете од оган и наполнете во керамички или стаклен сад. Нека излади, па конзумирајте по 1 лажичка пред секој оброк.
Ова го препорачувам како лек.
За здравје
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
На секого го препорачувам.