Во процесор ставете ги бадемите, урмите и 3 лажици од мусот од бадеми. Вклучете го на најголема брзина да ги измеле состојките. Процесот трае малку подолго. Исклучувајте го повремено и промешувајте ја смесата. Префрлете ја смесата во длабок сад и додавајќи од мусот од бадеми (1-2 лажици) замесете тврдо тесто. Смесата за бомбици ќе е малку ронлива, но бомбиците лесно се оформуваат. Извалкајте ги во кокос и послужете.