2
јул
2012
Еклери со фил од пудинг
Се става да зоврие водата и маслото, потоа се додава брашното и убаво се меша смесата да почне да се одлепува од тенџерето и се остава да олади. Кога е оладено се мати со миксер со перките за тесто и постепено се додава едно по едно јајцата. Потоа со помош на шприц се прават еклерите во тавче за печење. Се печат и се остават да оладнат, потоа се пресекуват преку средина и се полнат со крем.
За кремот
се става млекото со шеќерот да зоврие, а во еден мал дел од млекото се раствара пудингот кој се сипува во врелото млеко и се прави густ крем кој се остава да олади.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
јас правам еклери често ако некој сака да направи треба малку попрецизен рецепт затоа што ова тесто и не е така едноставно колку што изгледа во рецептот
твоиве еклери изгледаат супер и се надевам нема лутење-тука сме да си помогнеме едни на други позз