Еклери со фил од пудинг
Состојки
- 150гр масло
- 400гр вода
- 200гр брашно
- 5 јајца
- 1л млеко
- 3 пудингаод ванила
- 10лаж шекер
Подготовка
Се става да зоврие водата и маслото, потоа се додава брашното и убаво се меша смесата да почне да се одлепува од тенџерето и се остава да олади. Кога е оладено се мати со миксер со перките за тесто и постепено се додава едно по едно јајцата. Потоа со помош на шприц се прават еклерите во тавче за печење. Се печат и се остават да оладнат, потоа се пресекуват преку средина и се полнат со крем.
За кремот
се става млекото со шеќерот да зоврие, а во еден мал дел од млекото се раствара пудингот кој се сипува во врелото млеко и се прави густ крем кој се остава да олади.