Домашен кашкавал од свежо млеко
Многу вкусен кашкавал направен во домашни услови, нема да му одолеете!
ПодготовкаЧ
1. Млекото ставете го да зоврие. Додека го чекате млекото во една чинија скршите јајца, додајте павлака и промешајте.
2. Истурете ја смесата во зовриеното млеко и мешајте околу 10 минути. Посолете по вкус.
3. Добиената смеса исцедете ја во газа, ставете нешто тешко и чекајте да се излади. Може да ја ставите во некој калап, во некоја форма. Изладениот кашкавал ставете го во фрижидер да излади. Сечете на парчиња и уживајте!
Од останата сурутка може да замесите соленки.
*ЗабелешкаЧ По желба во млекото може и да ставете зачини,како магдонос,копар и слично!
Добар апетит!
Лиценца: Сите права се задржани
Вака на слика одлично ми изгледа: и структурата а и супер форма си му дала :)
П.С. Едно прашање: од 1 литар млеко излегува калапче колку твоево на сликата така?
П.С. Заборавив да ти ја пофалам сликата, ептен предизвикувачка е ;)
Супер е..ќе си правам пак! :))))