Го вклучуваме апаратот за вафли.Сувите состојки ги промешуваме. Со лажица мешаме и ја додаваме киселата вода. Мешаме до соединување. Ставаме од смесата во апаратот за вафли. Печеме неколку минути до нежно поцрвенување на галетите.
Забелешка
Просото го мелам до брашно во Нутрибулет.