20
авг
2013
Виткалник под сач
Од состојките за тесто замесете средно меко тесто.
Поделете го тестото на 5 топчиња, а потоа секое топче расукајте го во мала кора.
Премачкајте ги корите со масло и оставете ги да отстојат 20 минути.
На чаршав ставете една кора и развлечете ја со раце, попрскајте ја со масло и нанесете од филот.
Со помош на чаршавот свиткајте ја кората во вид на ролат, а потоа кружно свиткајте ја.
Повторете ја постапката со сите кори.
Виткалникот попрскајте го со масло и ставете го под загреан сач да се пече.
Послужете го со кисело млеко или јогурт.
Лиценца: Сите права се задржани
Gledajki go sac-ov dobiv zelba i za gomleze
Mozebi kje se proba.Prekrasen e kaj tebe Kate.. :D
Браво, мајсторски направено :)