Едноставни и брзи бомбици кои немаат потреба од додавање на шеќер, бидејќи овој таан содржи сопствена блажина.

На тивок оган се топи чоколадото со маргаринот. Откако ќе се стопи се додава таанот на исклучена рингла да се спои, па се трга од рингла и у се додаваат мелените бисквити.
Се прават мали топчиња кои се валкаат во мелени бисквити или кокос.

Бомбиците е повкусни откако ќе изминат барем 24 часа.
А од оваа доза излегуваат околу 30на бомбици.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани