На испечената тиква и ја отстрануваме лушпата и ја мериме.
Ги додаваме мелените бисквити, мелените ореви, а може да има и сечкани меѓу нив, зачините, кората од портокал, медот, сечканите урми и суви сливи. Соединуваме, оставаме малку во фрижидер да се стегне смесата и потоа правиме бомбици.

Забелешка
Колку бисквити ќе ставиме зависи од влажноста на испечената тиква.