Сомелете го сувото овошје, па потоа сомелете ја и алвата и медот заедно со него.

Она суво овошје кое е поцврсто и посуво претходно ставете го во топла вода да искисни и потоа исцедете го.

Додадете го кокосот и измесете/имешајте. Доколку сакате можи да додадете уште малку кокос. Сепак тоа зависи од сувоста на овошјата.

Од смесата правете бомбици и валкајте ги во кокос.