Малку побогато и посодржително смути од вообичаените што ги правиме секојдневно.

Подготовка
Цвеклото го лупиме, а на крушата и ги отстрануваме семките и дршката. Сите состојки ги ставаме во Нутрибулет и мелеме до соединување, неколку десетици секунди. Доставете си вода по потреба и желба.
Количините на состојки се по желба. Оваа количина е за 3-4 чаши смути, зависи и од големината на цвеклото и крушата. Користете ја големата чашка од Нутрибулетот или поделете ги состојките. Заблажете го по желба и вкус со агаве сируп или мед.
Кога пишувам една рака, не мислам на полна рака состојки, туку произволно полнење на раката.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани