Сочно пилешко, приготвено за многу кратко време. Се разбира дека е вкусно, какво е тоа прашање? =))

Во длабок сад (јас го користам длабокиот сад со рачки на Делимано) ставете малку масло. Ставете ги печурките, кромидот и пилешкото месо исецкани на парчиња со големина по желба. Промешајте и затворете со капак.
Промешувајте од време на време во текот на готвењето.
Пилешкото е маринирано, меко, нема да му треба долго време да се готви.
Оставете го да биде сочно по ваша желба. За овој рецепт не ги пропржувам посебно печурките и кромидот, токму вака ги приготвувам. Посебноста на рецептот е во сочноста.

За да заштедам на време месото го сецкам на коцки веднаш кога ќе го купам. Го делам по денови и секоја количина ја замрзнувам во кесе. Го замрзнувам сплескано, за веднаш да можам да го истурам во тавче кога ќе дојде ред за спремање.

Пријатно јадење!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани