20
сеп
2014
Јајчаник
Ова јадење го одбележа моето детство....
Корите(јуфките) се ставаат во тава во која има ставено масло за јадење. Во веќе загреана рерна се потпечуваат.
Во меѓувреме се матат јајцата со млекото и сол по желба.
Потпечените кори се поливаат со смесата од јајца и млеко.
Се печи околу 30 минути.
Забелешка - Јајчаникот сите го прават така што во смесата додаваат сирење. Јас не јадам сирење, па ние го правиме без, и потоа го јадиме со таратор, павлака или сирење, тие што јадат....
Лиценца: Сите права се задржани
Kako i da mu idi, odlicno izgleda :)
E sega 2 prasanja:)
1. Sto e toa odozgora na slikata? Mi izgleda kako slanince tenko seceno, panceta...
i 2. Oti ne jadis sirenje? :) (booo radoznala jas)
Ke me nateras da napravam jas eden mlecnik... ;-)