![Чурос](https://moirecepti.mk/content/uploads/2020/12/131933801_429927974845737_5685538583080315158_n-73cb1a-600x800.jpg)
26
дек
2020
Чурос
Најпрво во сад се загрева водата, путерот, шеќерот и ванилиниот шеќер. Откако ќе зоврие, се трга од оган и се додаваат солта и брашното. Се промешува додека не се добие густа смеса. Се додаваат двете јајца и со миксер се промешува смесата. Се префрла во готварски шприц и се пржи во врело масло. Испржените чуроси, се брбелаат во шеќер и цимет.
За чоколадниот прелив најпрво се загрева слатката павлака и се растопува чоколадото во неа.
Бон апетит.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Важно е дека убаво сте се насладиле )))
Добредојде меѓу нас