16
авг
2012
Чоколадни мафини со лешници и мармалад од кајсии
1. Во сад ги ставаме јајцето, брашното, шеќерот, млекото, маслото, ванилиниот шеќер и пецивото сето убаво го мешаме со дрвена лажица додека не се добие хомогена смеса.
2. Потоа додаваме 100 грама сецкано чоколадо и сецканите лешници и сето заедно го мешаме.
3. Калапчината за мафини ги премачкуваме со масло или путер и во секое ставаме од смесата.
4. Печиме најпрвин на температура од 200 степени додека да се поруменат, а потоа намалуваме на 150 степени.
5. Откако ке се изладат мафините ги вадиме од калапите и пред да ги служиме ги премачкуваме со мармалад од кајсии, а потоа ги прелеваме со стопено чоколадо.
Лиценца: Сите права се задржани
морам да направам годинава, ќе се најде за мафинчињава ;)
mafinite se super pozz