Покрај Хит Крешентите на Зринка - Зоило, и овие циметови вкусотии не се ништо полоши, одлични, не знам ни јас самата колку пати сум ги првела, кога и да ми остане малку павлака овде ја искористувам, наменето особено за чокољупците

1. Павлаката загрејте ја до вриење, тргнете настрана и додадете ја исецканата чоколада, маргаринот и циметот. Измешајте и оставете ја да олади околу 1 час.
2. Со миксер пенесто измешајте ја добиената веќе оладена смеса, ставете во врекичката од шприцот или во обичен шприц, на хартија за печење истискувајте форми на стапчиња во дебелина колку малиот прст и должина од 5-6 см. Оставете ги најдобро да престојат така преку ноќ.
3. Истопете ја чоколадата со зејтинот, секое стапче потопувајте го во глазурата и веднаш валкајте во мелените ореви, бадеми или лешници.
Толку, останува да им се сладите!

Забелешка
Јас немав доволно за валкање ништо од гореспоменато денеска, па затоа кога се олади смесата ги правев во топчиња, глазирав... може и така.
Не е малку од смесата, правете и половина доза - доволно ќе е!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани