Месото се става во тенџере на оган да се вари додека не се оддели од коската.
Откако месото ќе се свари се започнува со подготовка на останатиот дел од рецептот. Во сад на оган се става исечканиот на ситно кромид и се запржува потоа се додаваат исечените пиперки, чили пиперчето и морковите. Сето се запржува уште малку и му се додаваат зачините и доматите, потоа се додава и месото искинато на мали парченца и 300-400 мл вода.
Се остава на оган за половина час и се пормешува одвреме на време.
Потоа се додаваат гравот и пченката, а ако има потреба се додава уште вода се вари уште 20-30 минути и е готово.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови