Кора
1. Се матат белките со шеќерот пенасто и во нив се додава сокот од лимон и брашното и кокосот
2. Се пече во тавче од рерна на хартија за печење
3. Откако ќе се испече кората, додека е топла се полева со 400 мл ладно млеко
Фил
1. Млекото и шеќерот и ванилите се ставаат да зовријат и во него се додава растворениот пудинг со матените жолчки и се вари крем
2. Откако ќе излади кремот се додава матениот путер со шеќерот во прав и кората од мандарина
3. Во него се додаваат мандарините и портокалот и оревите и со него се филува кокос-кората
Декорација
1. Се мати сладоледот во прав со млекото и во него се додава слатката павлака и со ова се покриваат тропикана коцките
2. На секоја коцка се реди по една јатка од орев и едно парченце мандарина

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани