Торта со мармалад од јагоди и кокос
Подготовка
1. Во сад за матење ставете ги јајцата, шеќерот, ванилата и прстофат сол. Изматете ги убаво. Намалете го миксерот на најмала брзина и со постојано матење додавајте го, во млаз, маслото, а потоа и јогуртот. На крај додајте ги просеаното брашно и пецивото. Измешајте убаво со жица за матење.
2. Во праволаголен плех (премачкан со масло и набрашнет) истурете половина од изматената смеса. Одозгора нанесете мармалад и со вилушка распоредете го по целата површина. Посипете со кокос.
Нанесете ја и другата половина од смесата, пак мармалад распореден со вилушка и кокос.
3. Печете на 180 степени, 30 минути.
*Забелешка - Доколку не најдете цврст јогурт од ванила, може да го замените со обичен цврст јогурт.
Лиценца: Сите права се задржани
Ubav i tvojov Kate