Макароните се ставаат во зовриена вода да се варат меѓутоа да не се преварат, Jајцата и павлаката се матат со миксер во него се додава сирењето, саламата ,сол, мешан заччин, ако сакате и кесичка зачин за тестенини ги има во сите маркети ( јас овој пат не ставив меѓутоа често го користам инаку се разматува и тоа со јајцата ).
Огноотпорното стаклено тавче го премчкуваме со зејтинот и во него ги истураме сварените и исцедени макарони, а врз нив смесата со јајца и мешаме да се соедини. Ставаме во загреана рерна да се пече додека се вцрвени.
Пријатен апетит !!!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови